QSTA | Magazine 2023/01

Ab heeft een goede band met zijn klanten: “Ik weet precies hoe zij denken en wat zij willen.” Dat deze kennis belangrijk is in steden als Volendam en Edam is duidelijk: “Mensen kennen elkaar en als iets goed is gaat het als een trein.” Zelfs bekende Nederlanders brengen graag een bezoekje aan de Verswinkel. Zo is Ronald de Boer dol op de broodjes en gerechten van de Verswinkel en is ook topsporter Remy Bonjasky blij met het brede en gezonde assortiment, zegt Ab. “Volendam heeft een eigen samenleving, als je daar doorheen kan prikken, dan is de sky the limit.” Prijswinnende Hummus In 2017 heeft Mina Verswinkel meegedaan met het NPO-programma Collegetour. Tijdens deze afleve- ring was aan topchef Yotam Ottolenghi de eer om verschillende soorten hummus blind te proeven. Met vlag en wimpel won Mina Verswinkel: “Dit heeft ons veel publiciteit opgeleverd, hierna is onze hummus een begrip geworden.” Naast deze eervolle prijs is de Verswinkel ook genomineerd voor de bekende Thuisbezorgd prijs ‘Beste jonge ondernemer onder 30 jaar’. Dat bewijst maar weer eens dat het niet gaat om de jarenlange ervaring, maar om de kwaliteit van die ervaring.

Interview Ab Khamis: “Zet iets goeds op de markt, en het gaat als een trein.”

“Volendam heeft een eigen samenleving, als je daar doorheen kan prikken, dan is de sky the limit.”

Met groot succes is ondernemer Ab Khamis (28) in 2016 zijn eigen Mina Verswinkel gestart in Edam. Inmiddels is een tweede locatie geopend in Volendam en reiken de ambities alweer verder. Het assortiment bestaat voornamelijk uit gerechten van de Mediterrane keuken. Zoals traditionele Moussaka, een frisse fattoush salade maar ook broodjes falafel. Daarnaast verkoopt Ab veel kruiden, verschillende mezzes, oliën en nog veel meer. Inspiratie voor de start van de Verswinkel kreeg hij door zijn familie: “Ik ben altijd al fan geweest van de kookkunsten van mijn moeder.” En met al een prijs in de pocket én een nominatie op zak staan er mooie dingen te wachten voor de Verswinkel.

Dit móet je proeven!

Samenwerking QSTA

De kwaliteit en de uitstraling van de producten zijn voor de Verswinkel essentieel: “En uiteraard moet iets écht heel lekker zijn.” Naast de prijswinnende hummus is zeker ook een aantal andere gerechten het proeven waard: “Er is nergens op de hele wereld falafel zoals die van mijn moeder, het is haar specia- liteit.” Ook staan klanten in de rij voor de authentieke gerechten,zoals de Kip Biryani. “Een combinatie van verse kipfilet, aubergine, wortels, maïs, sperziebonen en doperwten gebakken met regenboog basmati rijst en amandelen. Die móet je echt proeven.” Met veel passie vertelt Ab over de rest van het assortiment. Waarbij hij gezond eten ook probeert te stimule- ren. “Naast onze authentieke gerechten verkopen wij ook shotjes met kurkuma en gember en andere kracht-sappen. Zo probeer ik een gezonde levensstijl te promoten.” Al met al een mooie mix van authentieke Mediterrane specialiteiten met gezonde inspirerende producten.

Flexibiliteit staat bovenaan Abs prioriteitenlijstje waar het leveranciers betreft: “Het ene moment kan een product harder gaan dan het andere moment. En daar wil ik op kunnen inspringen. De flexibiliteit van QSTA sluit daarom goed aan op wat wij nodig hebben.” Ab is ook positief over het contact met QSTA: “Zowel de bezorger als de klantenservice zijn vriendelijk, benaderbaar en ze denken met me mee.” Regelmatig kijkt Ab naar het assortiment op de website, nieuwe producten zijn er namelijk voortdurend: “Ik ben benieuwd naar alle Griekse specialiteiten en in de zomer wil ik graag ijs proberen.” Een samenwerking die voor Ab dus nog steeds naar meer smaakt.

De kracht van de klanten In de foodbranche is verandering onvermijdelijk is. Klanten zoeken voortdurend nieuwe producten en gerechten, en dit maakt ook Ab blij. “Ik vind het leuk om constant bezig te zijn met wat voor nieuwe dingen ik ga lanceren; van gerechten tot specialiteiten.”

Mina Verswinkel wordt dagelijks bezocht door een vaste kring aan Volendammers en Edammers, maar langzamerhand wordt de winkel ook gevonden door mensen van buiten de regio: “Het zijn hier niet de eendagsvliegen zoals in Amsterdam.” Luisteren naar klanten vindt Ab ontzettend waardevol: “Ik heb al vaak een tip gekregen van een klant wat vervolgens tot een groot succes uitgroeide.”

26

27

Powered by