QSTA | Magazine 2023/01

QSTA’s INNOVATIE AWARD!

QSTA’s top-5 duurzame producten

Met veel plezier laten wij je graag kennismaken met de top-5 meest vooruitstrevende producten. Alle producten uit de duurzaamheids top vijf zijn te verkrijgen op onze website: www.qsta.nl. We hopen dat deze producten jou inspireren om nieuwe en innovatieve gerechten te creëren, om zo mooie stappen te maken richting het verduurzamen van jouw menu!

In de eerste editie van het magazine reiken wij met veel plezier de QSTA Innovatie Award uit. Met als allereerste winnaar: Planted Pulled Naturel, een overheerlijke duurzame vleesvervanger!

1 Oogappeltje “Lekkere en eerlijke groente, fruit en aardappelen van lokale telers.” Groente, fruit en aardappelen van voornamelijk Noord-Hollandse boeren en telers. WIST JE DAT? Met Oogappeltje kies je voor lokale kwaliteitsproducten die zowel lekker zijn als eerlijk én minder belastend voor het milieu. 2 Johnny Cashew “Duurzame cashewnoten, zonder omweg en vers van de kasjoeboom.” Gebrande eerlijke gezouten cashewnoten. WIST JE DAT? Johnny Cashew laat zijn noten lokaal in Tanzania pellen en verscheept ze rechtstreeks naar Nederland - ook de noten die tijdens het pellen breken. Dit scheelt uitstoot, verspilling én het is goed voor de lokale economie.

Het is naar onze mening een uitstekende keuze voor de foodprofessional die bezig is met verduurzaming. Wij vertellen je graag meer over de producten van Planted: Planted zet lekker en verantwoord plantaardig eten op de kaart met sojavrije plantaardige vleesvervangers. Hun malse kip, knapperige kebab en sappige pulled pork bestaan uit natuurlijke clean label-ingrediënten, zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en zitten bomvol eiwitten. Met deze gezondere vleesvervangers maak je de lekkerste vegetarische gerechten. De productie van het ‘vlees’ van Planted veroorzaakt geen dierenleed en zorgt voor veel minder CO2-uitstoot dan de vleesindustrie. Iedereen kan er dus zonder schuldgevoel van smullen. Zo bied jij je gasten en klanten met Planted het beste plantaardige vlees met de lekkerste bite.

3 Pacha de Cacao “100% natuurlijk en vers cacao sap, vol voedingsstoffen en vitamen.”

Verse sappen gemaakt van cacaopulp en water in smaken zoals gember limoen. WIST JE DAT? Door gebruik te maken van de cacaopulp geeft Pacha de cacaoboeren een extra bron van inkomsten!

4 BeefyGreen “Bijzondere, lekkere en circulaire paddenstoelenproducten.”

5 Donny Craves “Het lekkere van koek gecombineerd met het goede van groente.” Heerlijke koeken, zoals een Hollandse roze koek maar dan plantaardig en gekleurd met bietensap! WIST JE DAT? Donny Craves heeft ei en boter vervangen voor plantaardige oplossingen, zoals kikkererwten en aquafaba. Circulaire paddenstoelenproducten zoals oesterzwamburgers en oesterzwam nuggets. WIST JE DAT? BeefyGreen werkt met minder populaire paddenstoelenstukjes zoals steeltjes, voetjes, misfits en overschotten!

Bestel de producten van Planted nu op www.qsta.nl

11

10

Powered by